Acteur Rudolph Valentino overleden aan buikvliesontsteking

1926 – De Italiaanse acteur werd gezien als een van de eerste sexsymbolen. Rudolph Valentino was geopereerd aan een maagzweer, maar overleed acht dagen later aan een buikvliesontsteking. Hij werd 31 jaar oud.

Rodolfo Alfonso Raffaello Piero Filiberto Guglielmi werd geboren op 6 mei 1895 in Castellaneta, Italië. Na zijn studie agrarische wetenschappen vertrok Valentino in 1913 naar de .

Hij sloot zich aan bij een operettegezelschap en ontmoette in San Fransisco acteur Norman Kerry die hem overhaalde om in een film te spelen. Hij kreeg eerst een aantal bijrolletjes, voornamelijk als gangster.

Hij werd ontdekt en kreeg een hoofdrol in de film ‘The Four Horsemen of the Apocalypse’. Hierdoor werd hij op slag een ster en werd gecast voor de twee films die hem vervolgens wereldberoemd zouden maken: ‘The Sheik’ en ‘Son of the Sheik’.

Het sexsymbool met de bijnaam ‘The Great Lover’ stortte op 15 augustus in elkaar in een hotel in New York. Hij werd geopereerd aan een maagzweer en herstelde goed. Toch overleed hij acht dagen later aan een buikvliesontsteking.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*