Acteur Patrick Dewaere overleden door zelfmoord

acteur Patrick Dewaere zelfmoord

Patrick Dewaere

– Geholpen door een telefoontje van zijn vriendin Elsa, die zei dat ze hem zou verlaten voor een ander en dat hij zijn dochtertje nooit meer zou zien, pleegde de zanger Patrick Dewaere in zijn huis zelfmoord.

Patrick Maurin werd geboren op 26 januari 1947 in Saint-Brieuc in een groot gezin. Al zijn broers en zijn zus gingen de acteerwereld in, waarna ook Patrick hen volgde. Op zijn 17e vernam Patrick dat hij niet dezelfde vader, waarna hij de naam van zijn oma, Dewaere, aannam.

In 1968 leerde Patrick in Parijs een aantal acteurs kennen en vormde met hen de ploeg Romain Bouteille. Hij speelde in het Café de la Gare met beroemdheden als Henri Guybet, Gérard Depardieu en nog vele anderen.

In 1974 werd hij bekend met de film ‘Les Valseuses’ met Gérard Depardieu en Miou-Miou en een paar jaar later kwam zijn carrière in een sneltrein door films als ‘Coup de tête’ en ‘Série noire’. Patrick Dewaere leende ook zijn stem voor buitenlandse films.

Privé ging het minder goed met Dewaere. Zijn liefde Miou-Miou schonk hem een dochter, maar verliet hem voor een ander. Met zijn nieuwe vriendin Elsa kreeg Patrick ook een dochter, maar na het telefoontje dat ook zij hem zou verlaten, pleegde Patrick zelfmoord.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*