Acteur Jack Pickford overleden aan de gevolgen van syfilis

– De Amerikaanse acteur Jack Pickford stierf op 36-jarige leeftijd in het American Hospital in Parijs aan de gevolgen van syfilis, dat hij opgelopen had door jarenlang alcohol- en drugsmisbruik.

John Charles Smith werd geboren op 18 augustus 1896 in Toronto, Canada. Zijn eerste filmoptreden had hij al op 14-jarige leeftijd, hij kreeg via zijn zus een contract bij Biograph Studios. Hij nam de acteursnaam Jack Pickford aan.

Nadat zijn zus een groot contract had gekregen bij First National Pictures, kreeg Jack Pickford daar ook een contract en speelde hij in de films Great Expectations van Charles Dickens en Mark Twains Tom Sawyer.

Jack Pickford had een bruisig leven, hij stond bekend als rokkenjager, drinker en drugsgebruiker. Ook gaf hij graag veel geld uit. Pickford trouwde in 1916 met zijn grote liefde Olive Thomas, zij was model, actrice en showgirl.

Zij overleed in Parijs aan een overdosis kwikbichloride, zijn medicijnen voor zijn geslachtsziekte. Hierna wilde Pickford zelfmoord plegen, maar regisseur Allan Dwan kon hem hiervoor behoeden.

Pickford hertrouwde, maar zijn gezondheid ging hard achteruit en hij overleed aan de gevolgen van syfilis in Parijs.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*