Acteur Heath Ledger overleden door medicijnmisbruik

Acteur Heath Ledger overleden door medicijnmisbruik

door medicijnmisbruik

2008 – De populaire Australische acteur werd dood in zijn appartement gevonden met medicijnen naast zijn bed. Onderzoek wees uit dat de 28-jarige Heath Ledger overleed aan een dodelijke combinatie van voorgeschreven medicijnen.

Heathcliff Andrew Ledger werd op 4 april 1979 geboren in Perth, Australië. Hij nam op de middelbare school al toneellessen en verhuisde in 1996 met een aantal vrienden naar Sydney. Hier kreeg Heath Ledger zijn eerste rol in de low-budgetfilm ‘Blackrock’.

Na een paar rollen in Australische soaps vertrok Ledger naar de , waar hij wat serieuzere rollen kreeg en zijn tieneridool-imago langzaam kwijtraakte. Hij speelde aan de zijde van Mel Gibson in ‘The Patriot’ en werd in 2006 genomineerd voor zijn rol als homoseksuele coyboy in de film ‘Brokeback Mountain’.

Op de set van laatstgenoemde film leerde de acteur Michelle Williams kennen, waarmee hij in 2005 een dochtertje kreeg. De twee gingen eind 2007 uit elkaar, iets waar Hedger het erg moeilijk mee had.

Heath Hedger leed aan slapeloosheid en had een aantal medicijnen voorgeschreven gekregen, die hij op de fatale avond door elkaar heen heeft genomen. De dodelijke combinatie kostte hem uiteindelijk zijn leven.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*