Acteur Hans van Tongeren pleegt zelfmoord

1982 – De Nederlandse acteur Hans van Tongeren speelde vaak rollen waarin hij zelfmoord pleegde. Waarschijnlijk vereenzelvigde hij zich te veel met zijn rollen, waardoor hij op 27 -jarige leeftijd zelfmoord pleegde.

Johannes Adrianus Maria van Tongeren werd geboren op 18 januari 1955 in Breda. Casting-director Hans Kemma zag talent in hem en pleitte herhaaldelijk voor hem bij producent Joop van den Ende.

De jonge acteur kreeg hierdoor in 1980 een rol in de film Spetters van regisseur Paul Verhoeven. Hans van Tongeren speelde de rol van Rien, een motorcrosstalent dat in een rolstoel terechtkwam na een ongeval en vervolgens zelfmoord pleegde.

Hierna speelde hij nog vele bijrollen in Nederlandse films en in 1982 speelde hij mee in de Amerikaanse productie ‘Summer Lovers’. Hij was inmiddels al een paar maal opgenomen in psychiatrische klinieken, waarna hij zelfmoord pleegde.

Vlak voor zijn overlijden werd Hans van Tongeren gecast voor de film ‘Van de koele meren des doods’, waarin hij ook zelfmoord zou moeten plegen.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*