Acteur Dennis Hopper overleden aan kanker

– De Amerikaanse acteur Dennis Hopper overleed op 74-jarige leeftijd aan de gevolgen van prostaatkanker in zijn eigen huis in Los Angeles.

Dennis Lee Hopper werd op 17 mei 1936 geboren in Dodge City, Amerika. Hij kreeg zijn filmdebuut in 1955 als bijrolletje in de de film Rebel without a cause. De film maakte James Dean wereld beroemd.

In 1969 kreeg hij de hoofdrol in de film Easy Rider, deze film maakte Dennis Hopper in één keer wereld beroemd. Hij regisseerde deze film ook zelf samen met Peter Fonda. Hierna werd het erg stil rond Hopper.

Pas in 1986 kreeg hij zijn comeback in de film Blue Velvet van David Lynch. In 2001 speelde hij nog in de succesvolle tv-serie 24. Hopper speelde onder andere ook nog in Apocalyps Now, Tue Romance, Speed en Waterworld.

Dennis Hopper was in zijn privé leven niet echt succesvol, hij was vijf getrouwd. Naast het acteren was hij veel bezig met regisseren en beeldende kunst, zo ontwerp hij de cover van het nummer River Deep – Mountain High van Ike en Tina Turner.

Dennis Hopper gaf in oktober 2009 aan dat hij aan kanker leed en acht maanden later stierf hij aan de gevolgen hiervan.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*