Wolkenkrabber Burj Khalifa in Dubai geopend

Wolkenkrabber Burj Khalifa in Dubai geopend

Wolkenkrabber in geopend

2010 – Het op dat moment hoogste gebouw ter wereld, de Burj Khalifa met maar liefst 828 meter hoogte in Dubai, werd met een groots vuurwerk geopend. Het verbrak hierbij het record van de Taipei in Taiwan.

De eerste start van de bouw van de Burj Khalifa begon op 21 september 2004. Het droeg toen nog de naam ‘’, oftewel van Dubai. Slechts enkele uren voor de van het nieuwe gebouw werd het omgedoopt tot Burj Khalifa. Dit was een verwijzing naar de president van de Verenigde Arabische Emiraten Khalifa bin Zayed Al Nahayan.

Het Amerikaanse achitectenbureau Skidmore, Owings and Merril uit Chicago ontwierp de Burj Khalifa. Het gebouw kreeg een plattegrond dat geïnspireerd werd op de vorm van de Hymenocallis, een woestijnbloem die veel in die regio voorkomt.

Het gebouw werd gebouw in drie elementen rond een centrale kern. Het betonnen hart van de Burj Khalifa werd ruim 575 meter hoog, met een dakhoogte van 636 meter. De totale hoogte van het gebouw werd maandenlang door alle partijen geheim gehouden uit angst voor concurrentie.

In de Burj Khalifa werd een kantoorruimte en bijna duizend appartementen gerealiseerd, en tevens een groot hotel. Ontwerper Giorgio Armani was verantwoordelijk voor het ontwerp van de inrichting van het hotelinterieur. 

Hier vind je de tien hoogste gebouwen ter wereld op een rij.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*