Chrysler Building feestelijk geopend

Chrysler Building feestelijk geopend

feestelijk geopend

– In New York werd het 319 meter hoge Chrysler Building feestelijk geopend. De toren telt 77 verdiepingen en het was op dat moment het hoogste gebouw ter wereld.

Het gebouw werd gemaakt in opdracht van projectontwikkelaar William Reynolds en gefinancieerd door de Chrysler Corporation. De architect die die verantwoordelijk was voor het ontwerp, waarin het thema automotive goed terug te zien is, was William van Alen.

De bouw van het Chrysler Building begon op 19 september 1928. Bijzonder aan het gebouw werden de verschillende ornamenten die naar de auto’s van Chrysler verwijzen. De torenspits leek bijvoorbeeld op de radiatordop uit een van Chryslers modellen.

Chrysler hoopte op het hoogste gebouw ter wereld, maar het naastgelegen gebouw van de Bank of Manhattan liet toen twee extra verdiepingen op hun gebouw zetten om hen de loef af te steken. Chrysler liet een bijna 60 meter hoge metalen spits op de toren zetten om zodoende toch het hoogste gebouw ter wereld te worden. Deze spits werd op 23 oktober 1929 geplaatst.

De titel ‘hoogste gebouw ter wereld’ moest het een jaar later alweer afstaan aan het Empire State Building .

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*