Voormalig hoofdkantoor C&A afgebrand

Voormalig hoofdkantoor C&A afgebrand

Voormalig hoofdkantoor C&A afgebrand

1963 – Het voormalige hoofdkantoor van de C&A aan het Damrak deed nog wel dienst als van de keten. Het pand, een naastgelegen en woonruimte brandde in de nacht van 15 op volledig af.

Het grote pand in het centrum van was in 1893 door Berlage gebouwd voor deAlgemeene Maatschappij van Levensverzekering en Lijfrente. C&A neemt in 1912 zijn intrek in het pand, nadat deze grondig is verbouwd. Rond kwart over twee wordt door drie nachtbrakers de in het pand ontdekt. Ze slaan alarm, maar wanneer de hulpdiensten ter plaatse zijn, staat een groot deel van het pand al in de en is het onmogelijk om van binnenuit de te blussen. De bevelhebber schakelt alle mogelijke hulp in.

Wanneer de tweede etage van de C&A winkel instort vluchten de brandweerlieden naar buiten. Mede dankzij een ijzige, maar harde, oostenwind slaat de brand uit naar buiten, waarna het majusteuze pand aan het Damrak niet meer te redden valt. Rond 8 uur in de ochtend heeft men de vlammen onder controle en het duurt nog tot in de avond alvorens al het vuur verdwenen is.

De brand, vermoedelijk door kortsluiting ontstaan, kostte geen slachtoffers.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*