Rampzalige gevangenisbrand in Honduras

– Bij een grote in kwamen meer dan 370 gevangenen om het leven. Ook raakten nog eens tientallen gevangenen gewond door de brand en wist een enkeling te ontsnappen.

Rampzalige gevangenisbrand in Honduras
Rampzalige gevangenisbrand in Honduras

De brand in de brak ‘s avonds uit, of de brand werd veroorzaakt door een gevangene of kortsluiting kon niet worden achterhaald. Ten tijde van de brand zaten er circa 850 gevangenen in het complex. Er kwamen meer dan 370 gedetineerden om het leven door verstikking of ze werden levend verbrand. Nog eens tientallen raakten zwaar gewond en een enkele gevangene wist te ontsnappen.

Na de brand kwamen honderden familieleden naar de gevangenis toe om verhaal te halen, uiteindelijk bestormden ze de gevangenis omdat ze geen uitsluitsel kregen over hun familie. De politie moest zich terugtrekken aangezien de menigte met stenen begon te gooien.

Door de enorme die plaastvond waren de meeste gevangenen onherkenbaar verminkt en konden daarom niet of nauwelijks worden geindentificeerd. Familieden kregen uiteindelijk een compensatie van de regering voor de ramp voor een omgekomen familieleden.

Het is niet de eerste keer dat een ramp aan zoveel gevangenen het leven kost in Honduras, in 2004 vond er een soort gelijke ramp plaats toen ook waren er meer dan 100 doden te betreuren.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*