Grote brand in Hotel Polen Amsterdam

– Door een grote brand in het Hotel Polen aan het Rokin in Amsterdam kwamen 33 mensen om het leven en raakten er 57 personen gewond, waarvan 21 zwaargewond.

Het vijf verdiepingen tellende hotel was die nacht bezet door 106 gasten, waaronder 53 Zweden. In de morgen, rond 06.00 uur, werd door een van de personeelsleden brand geconstateerd in de goederenlift. Dit werd geprobeerd te blussen door een paar emmers water er over heen te gooien. Met het bellen van de brandweer werd een tijdje gewacht.

Toen de brandweer om 06.39 uur de melding van een brand kreeg waren er reeds gasten uit het raam gesprongen, aangezien alle gangen al vol rook stonden. De inmiddels gearriveerde brandweer gaf de prioriteit aan het redden van mensen, waardoor het vuur ongestoord verder kon woeden. Toen een gedeelte van het hotel instortte, werd het bijna onmogelijk om nog mensen te redden.

Dertien personen sprongen voor het arriveren van de brandweer naar beneden, hiervan kwamen er vijf om het leven. Tien personen werden gered met het springzeil en 28 personen konden gered worden met ladders.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*