Chileense mijnwerkers gered

Chileense mijnwerkers gered

Chileense gered

– De 33 mijnwerkers die sinds 5 augustus zaten ingesloten in een mijn, nadat de toegangstunnel was ingestort werden allemaal in goede gezondheid naar boven gebracht.

Nadat de toegangstunnel van de mijn in Copiapó ingestort was, gingen reddingswerkers op zoek naar de vermiste mijnwerkers. Na 17 dagen bleek dat de mannen nog leefden. Middels boren vond men enkele open ruimtes, waar de mijnwerkers briefjes aan hingen. Hierop gaven ze aan dat ze in leven waren.

Via deze 8 centimeter brede leiding kregen de 33 mannen frisse lucht, eten en drinken, maar ook camera’s kregen. De mannen zaten in een kleine vochtige ruimte met een temperatuur van 32 graden.

Er werd een reddingsactie op touw gezet, waarbij een tunnel geboord moest worden van 66 centimeter breed. Het zou ongeveer vier maanden duren, maar al snel bleek dat de reddingsactie, die dag en nacht te volgen was, sneller vorderde.

Nadat de tunnel de kompels had bereikt en voldoende versterkt was, konden ze één voor één naar boven gehesen worden. Het duurde 23 uur voordat de laatste mijnwerker weer boven de grond kwam.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*