Valentijnsdag slachting

Valentijnsdag slachting

Valentijnsdag slachting

– Op valentijnsdag werden zes mensen van de bende van George Moran en een arts vermoord door bendeleden van . was op het moment van de slachting op vakantie in Florida.

De aanslag was niet geheel gelukt aangezien de bendeleider van de North Side bende niet bij de aanslag aanwezig was. George “Bugs” Moran was toevallig die dag te laat. Maar aangezien één van de mannen van Capone iemand anders aanzag voor Moran begon de actie, waardoor Moran gespaard bleef.

De zeven slachtoffers van “St. Valentine’s Day” werden gedwongen tegen een muur in een garage te gaan staan. Ze zagen hier echter geen gevaar in aangezien het politieagenten waren die hier opdracht toe gaven. De agenten waren bendeleden van Al Capone verkleed als agenten.

Nadat ze waren opgesteld begonnen de bendeleden en nog drie toegesnelde gangsters het vuur te openen met machinegeweren. De enige overlevende was een hond van de gangster John May. In totaal werden er meer dan 200 kogels gebruikt, waarvan ongeveer 100 hun doel hadden geraakt.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*