Steve Fossett officieel dood verklaard

Steve Fossett officieel dood verklaard

Steve Fossett officieel dood verklaard

– De Amerikaanse multimiljonair Steve Fossett werd na zijn vermissing op 3 september 2007 officieel dood verklaard nadat hij ergens boven de staat Nevada was neergestort met zijn vliegtuigje.

Steve Fossett werd geboren op 22 april 1944 in Jackson, Tennessee. Hij had van jongs af aan al veel interesse in scouting. Na zijn studie ging hij werken in de computerwereld, om na 5 jaar te besluiten hiermee te stoppen en in de financiële sector te gaan werken.

Dit bleek een goede keuze en na 15 jaar ervaring te hebben opgedaan begon hij zijn eigen zaak en verdiende hier miljoenen mee. Hierdoor werd het voor hem mogelijk om zijn jongensdromen te laten uitkomen. En hij werd een echte avonturier, zo vloog hij solo de wereld rond in een luchtballon, vestige hij vele records in het “speed sailing” en vestigde hij een snelheidsrecord met zeppelin vliegen.

Fossett wilde meer en ontwikkelde zijn eigen vliegtuigje, genaamd de GlobalFlyer. Hiermee vestigde hij ook vele records, waaronder zonder te bij te tanken de aarde rond vliegen. In één van zijn vluchten met de GlobalFlyer stortte hij neer boven de staat Nevada en werd hij als vermist opgegeven. Op aandringen van zijn vrouw werd hij een half jaar later doodverklaard.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*