SARS epidemie uitgebroken

SARS epidemie uitgebroken

SARS uitgebroken

2003 – De wereld wordt op 2003 opgeschrikt door het nieuws dat er een zeer besmettelijke longziekte is geconstateerd in . Deze SARS-epidemie zorgde tussen maart en juni 2003 wereldwijd voor minimaal 800 doden.

SARS betekent: Severe Acute Respiratory Syndrome en is een longziekte. Doordat het zich via de lucht verspreid is het erg besmettelijk. De eerste gevallen van SARS werden al in november 2002 in Guandong in China geconstateerd, maar men was zich er niet van bewust welke gevolgen deze ziekte had.

Met name China, Hong Kong, Maleisie hadden te kampen met een groot aantal meldingen van SARS. De besmette mensen moest in quarantaine verblijven om het besmettingsgevaar zo klein mogelijk te houden.

De ziekte zorgde voor wereldwijde onrust en een negatief reisadvies voor deze landen. Het was voor het eerst dat de World Health Organisation een negatief reisadvies gaf voor een niet-oorlogssituatie.

Ook Canada, Australie en Europa hebben melding gedaan van SARS-gevallen. In totaal zijn er wereldwijd 8435 officiele meldingen geweest.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*