Laatste Lelijk Eendje van de band gerold

Laatste Lelijk Eendje van de band gerold

Laatste Lelijk Eendje van de band gerold

– De Citroen Deux Chevaux Vapeur, Citroen 2CV, ook wel Lelijk Eendje genaamd werd in 1948 voor het eerst aan het publiek getoond en werd sindsdien ruim 4 miljoen van de band.

Na het overlijden van André Citroën en de overname van Michelin, besloot de nieuwe leiding in 1935 een kleine auto te ontwikkelen die geschikt zou moeten zijn voor het Franse platteland.

Op basis van onderzoek werden de eisen van de auto vastgelegd. Voldoende ruimte, maar toch veilig en zuinig, betrouwbaar en goedkoop. De auto werd ontworpen door Flaminio Bertoni, de succesvolle Citroën ID/DS en de Traction Avant. Men wilde de auto in oktober 1939 presenteren, maar de Tweede Wereldoorlog gooide roet in het eten. Na de oorlog voerde men nog enkele wijzigingen door waarna de auto gepresenteerd kon worden.

De originele Citroen 2CV kende nog een aantal varianten, zoals de zogenaamde besteleend en zustermodellen zoals Ami, Dyane en Mehari. Wanneer de productie van deze auto’s ook meegerekend zou worden, dan is de Lelijke Eend ruim 8,8 miljoen keer geproduceerd.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*