Jaap Blokker overleden

Jaap Blokker overleden

Jaap overleden

– De ondernemer , oprichter van onder andere de winkelketen Blokker, overleed op 69-jarige leeftijd in Laren. Hij werkte meer dan 50 jaar voor de Blokker holding.

Jaap Blokker werd geboren op 5 februari 1942 in Amsterdam en begon op 12-jarige leeftijd als lift-boy in de Blokkerwinkel in de Kalverstraat te werken. Hij begon, zoals vele Blokkers voor hem, gewoon op de werkvloer met werken.

In 1967 werd Jaap Blokker directielid om uiteindelijk in 1976 bestuursvoorzitter van de Blokker Holding te worden. Hieronder vielen onder andere de Bart Smit, Intertoys, Xenos, en Leen Bakker.

Jaap Blokker stond bekend om het feit dat hij openlijk sprak over de hoge criminaliteit in en dat dit vaak te wijten was aan allochtonen. Hij zag daarom graag meer “blauw” op straat.

Nadat bij Jaap Blokker geconstateerd werd ging hij op zoek naar een geschikte opvolger in de familie aangezien dat een traditie was sinds de oprichting op 25 april 1896 door Jacob en Saapke Blokker.

In zijn laatste levensjaren vocht Jaap Blokker keihard tegen kanker. Ook zijn vrouw kreeg kanker. Hij onderging meerdere operaties in binnen- en buitenland maar uiteindelijk stierf hij aan de gevolgen van kanker in zijn woonplaats.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*