Ischa Meijer overleden aan hartaanval

Ischa Meijer overleden aan hartaanval

Ischa Meijer aan

1995 – Op zijn 52-ste verjaardag bezweek de , toneelschrijver, en presentator aan een hartaanval. Hij was op dat moment op weg naar het koffiehuis waar hij vaak te vinden was. Hij liet een zoon en een dochter na.

Ischa was het oudste kind van historicus Jaap Meijer en bracht met zijn ouders een deel van zijn jeugd in het concentratiekamp in Bergen-Belsen door. Na de oorlog vestigde het Joodse gezin zich in Amsterdam. Vervolgens vertrok het gezin uit vrees voor het communisme een aantal jaren naar Suriname.

Hij werd op zijn achttiende journalist en maakte faam met onthullende interviews. Ook ging hij werken bij de radio, waar hij zijn eigen programma had en vervolgens was hij ook op televisie te zien. Meijer hield zich ook nog bezig met toneelschrijven en maakte ook daarmee veel succes. Vanaf 1991 schreef Ischa Meijer dagelijks een column in het Parool.

Privé ging het minder goed met Meijer. Zijn ouders zag hij niet meer sinds zijn achttiende. Hij had veel relaties, ging regelmatig vreemd en bezocht ook prostituees waarover hij zelfs een boek schreef. De laatste jaren voor zijn dood had hij een relatie met Connie Palmen die daarna een boek over hem schreef.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*