Ingestorte trap aan de Oudegracht in Utrecht zorgt voor één dode

Ingestorte trap aan de Oudegracht in Utrecht zorgt voor één dode

Ingestorte trap aan de Oudegracht in Utrecht zorgt voor één dode

2006 – In de binnenstad van Utrecht stortte een houten trap in, omdat de trap het gewicht van de vijftig erop niet kon dragen. De trap leidde naar de oevers van de Oudegracht, waar Zuco 103 aan het optreden was.

Er vielen acht zwaargewonden en tientallen lichtgewonden bij het met de zes meter hoge trap. De mensen waren aan het dansen op de muziek van Zuco 103, die speelden tijdens de Muzikale Botenparade bij de Stadhuisbrug. Onder de trap bevond zich ook dansend publiek. Er kwamen mensen onder trap klem te zitten, terwijl anderen in het water vielen.

Het optreden, het laatste van het evenement, werd stopgezet en de hulpverlening kon snel op gang komen. Diverse mensen werden naar het ziekenhuis overgebracht om aan hun verwondingen geholpen te worden. Eén iemand werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, die uiteindelijk het ongeluk niet overleefde.

De trap had te kampen met een ernstige constructiefout, zo werd geconcludeerd na een uitgebreid onderzoek. De gemeente werd verantwoordelijk gesteld hiervoor.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*