Howard Carter overleden

– In tegenstelling tot andere leden van de opgravingsploeg, scheen Howard Carter niet getroffen te zijn door de vloek van de farao. Hij stierf namelijk op de relatief hoge leeftijd van 64 jaar in London.

Howard Carter werd op 9 mei 1874 geboren in London. In 1891, op 16-jarige leeftijd, begon hij mee te werken aan opgravingen in Egypte. Hij werkte onder meer mee aan de opgraving van Basi Hassan. Hij werd later onder de hoede genomen door de egyptoloog professor W.M. Flinders Petrie.

Howard Carter werkte vanaf 1899 twee jaar bij de Egyptische Oudheidkundige dienst, maar nam daar wegens een conflict na twee jaar ontslag. Dankzij fondsen van , George Herbert, kreeg Carter de leiding over alle door gedane opgravingen.

Hij financierde tevens Carters zoektocht naar de tombe van farao . Het bestaan van was tevens de ontdekking van Howard Carter. Met dank aan de financiering van Lord Carnarvon vond Carter de het ongeschonden graf van Toetanchamon op 4 november 1922 in de Vallei der Koningen.

Nadat hij op 16 februari 1923 voor het eerst de sarcofaag van Toetanchamon had gezien, trok Carter zich terug uit de archeologie. Howard Carter werd door de fonds van het graf van Toetanchamon één van de belangrijkste archeologen uit de twintigste eeuw.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*