Happy Land club brandt af: 87 doden

Happy Land club brandt af: 87 doden

Happy Land club brandt af: 87 doden

– Nadat zijn vriendin in de club de relatie had verbroken, keerde Julio Conzalez terug met een tank benzine en stak de club in brand. Slechts zes mensen konden ontsnappen, 87 personen vonden de dood.

De vergunningen van de club in the Bronx waren al ingetrokken wegens onvoldoende brandveiligheid. Het feest dat werd gehouden zou het laatste feest zijn voor sluiting. Op de betreffende avond waren 93 personen aanwezig in de club, bij een Carnavalsfeest.

Nadat Lydia Feliciano ruzie kreeg met haar vriend Conzalez, werd hij de club uitgezet. Hij keerde echter later terug met een jerrycan benzine en stak de hal van de club in brand. Het vuur verspreidde zich snel en bereikte snel de tweede verdieping, waar het feest plaatsvond.

Lydia bevond zich met nog vier anderen op de eerste verdieping en zij konden ontsnappen aan het vuur en de verstikkende rook. Op de tweede verdieping was er geen ontsnappen mogelijk en binnen enkele seconden stierf iedereen door de giftige rook. Slechts een persoon wist zich daarvan te redden.

Conzalez werd opgepakt en veroordeeld voor 174 maal 25 jaar celstraf. Dit was de langste celstraf ooit opgelegd in de staat New York.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*