Graf Toetanchamon ontdekt

Graf Toetanchamon ontdekt

Graf ontdekt

– Het legendarische graf van de Egyptische farao Toetanchamon in het Dal der Koningen in Luxor, werd door de Britse archeoloog ontdekt.

Toetanchamon werd al op 9-jarige leeftijd tot farao uitgeroepen. Er werd toen ook direct begonnen met de bouw van het graf. Toetanchamon werd 10 jaar later vermoedelijk vermoord. Zijn graftombe was nog niet klaar en Toetanchamon werd in een klein graf, dat bedekt werd met puin, begraven.

Howard Carter werd door de rijke aangesteld om archeologische opgravingen in Egypte te leiden. Het duurde 15 jaar voordat er succes geboekt werd. Tijdens een zoektocht nabij het graf van Ramses VI stuitte Carter op iets opvallends, onder vier meter puin lag de ingang naar een 3000 jaar oud graf, dat nog volledig intact bleek.

Het duurde nog drie weken voordat Lord Carnarvon ter plaatse was en samen betraden ze het graf, dat vol lag met kostbaarheden. Het dodenmasker van Toetanchamon was nog volledig intact. Het duurde maanden alvorens men volledig inzichtelijk had wat er allemaal in het graf van Toetanchamon lag.

Men had bijna tien jaar nodig om de totale inhoud van de graftombe over te brengen naar het Egyptisch Nationaal Museum in Caïro. De mummie werd na een uitgebreid onderzoek weer terug in het graf geplaatst.

Lord Carnarvon overleed op 5 april 1923 op mysterieuze wijze.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Reacties

  1. hey leuke website
    perfect

Laat wat van je horen

*