Filantroop John D. Rockefeller overleden

1937 – De rijkste man van de wereld John D. Rockefeller overleed op 97-jarige leeftijd in Ormond Beach in de staat Florida. Rockefeller werd gezien als de grootste filantroop allertijden.

John Davison Rockefeller werd geboren op 8 juli 1839 in Richford in de Amerikaanse staat New York. Rockefeller begon zijn carrière als boekhouder. Later startte hij zijn eigen bedrijf Clark & Rockefeller, dat inversteerde in een olieraffinaderij.

Na zijn andere bedrijf te hebben verkocht, startte hij samen met Samuel Andrews het bedrijf Rockefeller & Andrews. Ook nu werd geld belegd in een olieraffinarderij. Al gauw kregen ze een nieuwe partner, Henry M. Flagler, die spoorweginvesteerder was.

De olieraffinarderij van Rockefeller zijn broer werd overgenomen en John D. Rockefeller werd president van het bedrijf. Rockefeller kocht de ene na de andere olieraffinarderij op en werd de machtigste olieleverancier van Amerika. Dit werd tegengewerkt en het bedrijf moest van de regering worden opgesplitst.

Rockefeller trok zich uiteindelijk terug uit het zakenleven en begon met filantropisch werk. Bij zijn dood werd zijn vermogen geschat op zo’n 1,4 miljard dollar, wat in 2006 omgerekend ongeveer 250 miljard dollar was.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*