Enzo Ferrari overleden

– De Italiaanse oprichter van het merk overleed op 90 jarige leeftijd. Enzo was tot 1971 algemeen directeur van zijn automerk.

Enzo Anselmo Ferrari werd op 18 februari 1898 geboren in Modena. Hij begon op jonge leeftijd met racen en in 1920 kon hij aan de slag bij het team van Alfa Romeo. Hij was zeer succesvol, maar in 1939 verliet hij het team van Alfa Romeo. Hij mocht echter 4 jaar lang niet de naam Ferrari gebruiken bij iets wat in verband gebracht kon worden met racen.

Ferrari begon met het bouwen van de eerste Ferrari’s in 1945. De eerste Ferrari werd op 2 maart 1947 gepresenteerd; de Ferrari S125. Het logo van Ferrari, het steigerende paard, kwam voort uit een overwinning op het Saviocircuit en was een idee van Fransesco Baretta, wiens zoon tijdens de Eerste Wereldoorlog met een zwart paard op zijn vliegtuig vloog.

Ferrari mengde zich in 1950 in de Formule 1 en nam in 1952 het team van Alfa Romeo over. Enzo Ferrari bleef tot 1971 de algemeen directeur, maar bleef ook nadien invloed uitoefenen binnen de maatschappij. Hij overleed in zijn geboorteplaats Modena.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*