Eerste Wereldaidsdag

1988 – Wereldwijd vonden er tijdens de eerste Wereldaidsdag initiatieven plaats om aandacht te vragen voor de ziekte . Het idee achter Wereldaidsdag werd ruim een jaar eerder bedacht.

James Bunn en Thomas Netter waren de initiatiefnemers de dag. De mannen, werkzaam voor de Wereldgezondheidsorganisatie legden hun idee in augustus 1987 voor bij de directeur van het Global Programme on Aids en hun idee werd goedgekeurd. Er werd gekozen om deze dag op 1 december te houden, omdat dit de dag was dat de eerste diagnose gesteld werd. Het eerste artikel over de ontdekking van aids werd op 5 juni 1981 gepubliceerd.

Daarnaast was een mooi moment, vlak na de Amerikaanse verkiezingen en ruim voor kerst, om volop de aandacht van de media te krijgen. Het doel van Wereldaidsdag was om meer aandacht voor de ziekte en de problemen rondom aids te krijgen en zodoende meer begrip voor de mensen met aids te krijgen.

Wereldaidsdag werd vervolgens een jaarlijks terugkerende dag, waar wereldwijd vele organisatie,media en mensen aandacht aan besteden.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*