Eerste Free Record Shop geopend

Eerste Free Record Shop geopend

Eerste Free Record Shop geopend

– De Nederlandse zakenman Hans Breukhoven opende aan het Broersveld in Schiedam zijn eerste Free Record Shop. De keten telde in 2005 ongeveer 250 winkels in vijf verschillende landen.

De basis van het succes van Hans Breukhoven begon echter in een hele andere richting. Hij werkte tussen 1964 en 1966 als steward op de Holland-Amerika Lijn. In de Verenigde Staten kon hij korting krijgen op LP’s bij Sam Goodies in New York, waar vanuit zijn vriendenkring steeds meer vraag naar was. De zakenman streek wel zelf de winst op.

Na een korte periode in de textielindustrie besloot Hans Breukhoven op 1971 in Schiedam een winkel te openen. Het pand was 9 meter diep en nog geen 2 meter breed. Doordat de muziek voordelig geimporteerd kon worden, was niet alleen het brede assortiment interessant, ook de prijs was al gauw 25% lager dan bij andere platenwinkels.

De eerste stappen om een keten te beginnen mislukten in verband met een slechte voorbereiding, maar na een goed herstel begon de keten snel te groeien.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*