DSB Bank failliet verklaard

DSB Bank failliet verklaard

failliet verklaard

– De bank van eigenaar werd failliet verklaard nadat een week eerder de noodregeling was toegepast. Het lukte echter niet om een oplossing te vinden, waarna op maandagochtend in Amsterdam de uitspraak werd gedaan.

De DSB Bank was eerder beschuldigd van wanpraktijken, waarbij onder andere te dure hypotheken en koopsompolissen aan het licht waren gekomen. Hiervoor had de bank een aantal boetes gekregen, maar op 1 oktober 2009 riep Pieter Lakeman van de Stichting Hypotheekleed mensen op om hun geld bij de bank weg te halen, waar massaal gehoor aan gegeven werd. Er volgde een grote mediahype, waarna een faillissement on-omkoombaar was.

De DSB Bank werd in 1975 opgericht en heette toen Buro Frisia. Eigenaar waren Dirk Scheringa en zijn vrouw. Vanaf 1998 heette het DSB Groep. Scheringa kocht de club AZ en de DSB werd sponsor van een eigen schaatsploeg.

De DSB Bank telde 2000 medewerkers die door het faillissement hun baan kwijt raakten. Scheringa raakte ook zijn geliefde kunstcollectie kwijt en trok zich terug als voorzitter van AZ.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*