Dodelijke explosie in Keniaanse sloppenwijk

Dodelijke explosie in Keniaanse sloppenwijk

Dodelijke explosie in Keniaanse sloppenwijk

– In een sloppenwijk in Nairobi, vond een plaats in een pijpleiding die dwars door een sloppenwijk liep. De ontstond doordat er teveel druk op de pijpleiding was ontstaan. Door de kwamen meer dan 80 mensen om het leven.

Veel van de lichamen waren compleet verkoold en ook veel mensen liepen zware brandwonden op. Na de xplosie sloeg de vuurzee om zich heen waardoor veel mensen simpelweg niet konden ontkomen aan de inferno. Meer dan 80 mensen kwamen om het leven en nog eens meer dan 100 mensen raakten ernstig gewond.

Doordat er een gat was ontsaan door een te hoge druk in de oliepijpleidingtapten mensen de olie af. Ineens vond er een enorme ontloffing plaats. De explosie werd waarschijnlijk door een sigarettenpeuk of iets dergelijks veroorzaakt. De pijpleiding liep door de dichtbevolkte sloppenwijk Embakasi, deze ligt tussen het centrum van Nairobi en de luchthaven.

Het was verboden om in de buurt van de huizen te bouwen maar daklozen hadden in de buurt van de pijpleiding een sloppenwijk gebouwd en naar schatting woonden er meer dan 100.000 mensen.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*