Dode bij rellen Hoek van Holland

Rellen Hoek van Holland

Dode bij rellen

2009 – Een 19-jarige jongen is bij een vechtpartij tijdens een gratis strandfeest bij Hoek van Holland door de politie doodgeschoten. Zes bezoekers raakten gewond. De politie had de situatie vooraf niet goed ingeschat.

Op het feest waren ongeveer 30.000 mensen afgekomen. Het was de gehele avond onrustig, met kleine opstootjes, vecht- en steekpartijen. Toen twee agenten in burger herkend werden, richtte de woede zich op hen.

Er werd hulp ingeschakeld, maar die agenten werden ook bekogeld werd met glas. De agenten in nood losten enkele waarschuwingsschoten. De groep agenten werd vervolgens verder in het nauw gedreven en zagen geen andere oplossing dan gericht te schieten op de groep relschoppers.

Hierbij kwam één jongen om het leven, die door twee relschoppers naar de politie werd gebracht. Niet lang daarna lukte het de politie te paard om de menigte uiteen te drijven.

Uiteindelijk volgden er 40 arrestaties en werden er 9 relschoppers veroordeeld voor hun betrokkenheid bij de rellen bij Hoek van Holland. De agenten werden  niet vervolgd, omdat ze uit noodweer handelden.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*