De Efteling officieel geopend

De Efteling officieel geopend

officieel geopend

1952 – Attractiepark De Efteling, gelegen bij Kaatsheuvel werd, met de van het Sprookjesbos door Stichting Natuurpark de Efteling, officieel geopend. Bijna twintig jaar eerder was er al een aanzet gegeven.

In 1933 werd er in Kaatsheuvel een speeltuin geopend. Deze speeltuin bleek later veel meer recreatieve mogelijkheden te bevatten en de burgemeester van der Heijden zorgde in 1950 ervoor dat de Stichting Natuurpark de Efteling opgericht werd. De naam De Efteling was vermoedelijk afkomstig van een herberg die er 300 jaar eerder had gestaan.

De stichting had het doel om de inwoners meer lichamelijk en recreatief bezig te laten zijn en anderzijds toeristen naar Kaatsheuvel te trekken. De vernieuwde speeltuin werd geopend in 1951 en vervolgens werd kunstenaar gevraagd om een ontwerp te maken voor het Sprookjesbos.

Het Sprookjesbos bestaande uit een speeltuin, vijvers, een zwembad en enkele sportvelden werd in 1952 bezocht door ruim 222.000 mensen. Walt Disney liet zich bij de bouw van het eerste Disneyland park mede inspireren door De Efteling.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*