Daniel Paul Tammet onthoudt PI op 22.514 cijfers nauwkeurig

2004 – De 25 jarige Britse presteerde het om op Wereld PI-dag het getal PI tot op 22.514 cijfers nauwkeurig uit zijn hoofd te berekenen. Hij deed hier slechts vijf uur over.

Daniel Paul Tammet werd geboren op 31 januari 1979 in London met kinderepilepsie. Hij ontwikkelde een gift in het berekenen van getallen, het onthouden van getallen en het leren van talen.

Uit onderzoek bleek dat Tammet bij ieder getal tot 10.000 een bepaald beeld en gevoel kreeg en dat hij niet echt rekende, maar dat hij de oplossingen in een beeld zag. Tammet bleek uniek door de manier waarop hij kon uitleggen wat er in zijn hoofd gebeurde.

Op Wereld Pi-dag vestigde hij het voor het onthouden en herberekenen van het getal PI tot 22.514 getallen nauwkeurig in slechts vijf uur. Deze opgave werd bestempeld als ‘niet-menselijk’.

Naast zijn gift met getallen, kon Tammet in een week een taal vloeiend spreken. Hij werd door een documentairemaker op de proef gesteld en moest Ijslands leren. Na een week sprak hij vloeiend Ijslands.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*