Conrad Hilton overleden

Conrad Hilton overleden

overleden

1979 – De grondlegger van het Hilton concern overleed op 91-jarige leeftijd. Bij zijn overlijden bezat hij meer dan 2.000 hotels, die allemaal vielen onder de .

Conrad Hilton werd geboren op 25 december 1887 als zoon van een Duits-Amerikaanse moeder en Noorse vader. In 1919 wilde hij met 5.000 dollar een bank opzetten. Hij veranderde van mening toen hij met het geld een hotel kon kopen.

Het eerste hotel dat hij kocht was , Texas. In 1925 liet hij zijn eerste eigen hotel bouwen, dat de naam Hilton Dallas kreeg. In 1946 bracht Hilton de snelgroeiende keten de naam Hilton Hotels Corporation en ging er in New York mee naar de beurs.

Hilton trouwde drie keer, onder meer met Zsa Zsa Gabor. Het grootste gedeelte van zijn fortuin liet hij na zijn dood na aan liefdadigheidsinstellingen, maar een kwart miljoen bestemde hij voor zijn nabestaanden. Zijn oudste zoon Barron Hilton bestreed dit echter bij de rechter, waarna toch een groot gedeelte van het fortuin in handen kwam van zijn kinderen en kleinkinderen.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*