Castle Gate mijnongeluk

Castle Gate mijnongeluk

Castle Gate mijnongeluk

– In een kolenmijn in het plaatsje Castle Gate in de staat Utah kwamen door drie grote explosies alle 171 mijnwerkers om het leven.

De explosies waren veroorzaakt door koolstof dat door de vorige ploeg mijnwerkers niet goed was opgeruimd. De eerste explosie vond tussen 08.00 en 08.15 uur plaats op een diepte van 2135 meter. Een carbidelamp van een controleur ging uit en bij het weer aansteken met een lucifer kwam het gas in de ruimte tot ontploffing.

Door de eerste explosie werden alle stalen hekken van de mijn uit hun voegen gerukt en alles rails in de hele mijn ontwricht. Ook warden alle lampen in de mijn uitgeblazen.

De mijnwerkers die de eerste explosie hadden overleefd probeerden hun uitgeblazen lampen aan te steken, wat tot de tweede explosie leidde. De derde explosie werd niet geheel opgehelderd, maar deze zorgde ervoor dat de hele mijn instortte.

Het kostte negen dagen om alle lichamen uit de mijn te krijgen, de meeste waren niet meer herkenbaar. Sommige slachtoffers waren alleen nog herkenbaar door persoonlijke spullen.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*